Follow me on Facebook Follow me on Twitter

Tuesday, January 11, 2011

untuk wanita .

Pengambilan terlalu banyak kafein jejas hormon dalam badan wanita
Di petik dari BHonline..

*gambar hiasan je

LONDON: Pengambilan hanya tiga cawan kopi sehari dikatakan mampu mengecutkan buah dada wanita kerana kafein yang terlalu banyak boleh menjejaskan hormon dalam badan dan menggugat saiznya.

Kajian terbaru yang dijalankan sekumpulan penyelidik menunjukkan lebih banyak kopi yang diminum, lebih kecil saiz buah dada mereka.

[+/-] show/hide this postHampir 300 wanita yang mengambil bahagian dalam kajian itu dan mereka ditanya purata jumlah pengambilan kopi sehari dan saiz payu dara mereka diukur.

Keputusan kajian itu yang disiarkan Jurnal Kanser Britain mendapati bahawa dengan hanya meminum sekurang-kurangnya tiga cawan kopi atau lebih sehari sudah cukup untuk mengecilkan saiz buah dada mereka.

Kesannya meningkat bagi setiap cawan kopi yang diminum.

Hampir separuh daripada wanita dalam kajian itu menunjukkan perubahan gen yang dikaitkan dengan pengambilan kopi dan saiz payu dara mereka.

"Meminum kopi boleh memberi kesan besar terhadap saiz buah dada," kata Helena Jernstrom dari Universiti Lund, Sweden, yang mengetuai kajian berkenaan.

"Wanita yang minum kopi tidak perlu bimbang buah dada mereka akan mengecut dengan cepat dalam masa semalaman. Ia akan menjadi lebih kecil tetapi tidak terus menghilang," katanya.

"Bagaimanapun, mereka yang berpendapat boleh meneka wanita mana peminum kopi hanya melalui ukuran baju dalam mereka akan silap.
"Masalahnya, ada dua ukuran bagi sehelai baju dalam iaitu saiz mangkuk dan ukur lilit jadi tidak mudah untuk anda meneka."

Wanita yang minum lebih tiga cawan kopi sehari mempunyai purata 17 peratus saiz buah dada lebih kecil berbanding mereka yang minum kurang tiga cawan sehari.

Wanita yang mempunyai saiz buah dada lebih besar paling berisiko tinggi, kata saintis berkenaan.

Bagaimanapun, kajian itu tidak dapat merumuskan sama ada meminum jumlah kafein yang banyak setiap hari juga boleh menjejaskan kepadatan buah dada. - Agensierr.. kalau lelaki yang minum banyak kopi.. ada benda yang akan mengecil ka..?

p/s=jangan cari awek minum kopi .ehehe

7 lυaнan нaтι:

Aflina Affandi said...

I suka nescafe . HAHAHAH

LittLeMyRsHMaLLoW said...

wOw~
yaka ?
haha~
nasib aii xsuka minum kopi....=p

ismail putra aidil adha said...

hahaha :)

eiei =D said...

HAHAHHAH ..

eiei ta minum kopi =D

ismail putra aidil adha said...

are u sure ?? =P

sembil9n said...

klo lelaki mnum jdi besar ke ape??

miss atie said...

kopi ?
sedp .
minum time penadd je lah . haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...